Schoonheidssalon Yvonne van Dijck. Tel: 040 - 787 2 787   

Schoonheidssalon Yvonne van Dijck

Dat de zonnebank ongeveer even slecht en kankerverwekkend is als roken, kunnen we bij Vavin niet genoeg benadrukken. Toch zijn er nog altijd mensen die denken dat ‘een kuurtje’ in het voorjaar best okay is om de huid alvast een beetje te laten wennen aan de zon. Nou, niet dus! UVA-licht uit lampen is net zo schadelijk, zo niet nog schadelijker dan de natuurlijke zon. En nee, een zonnebankbruinkleurtje biedt géén bescherming tegen verbranden.

Hoe goed je je huid ook schoonmaakt en verzorgt, helemaal vrij van oneffenheden ben je vrijwel nooit. Zeker zo aan het einde van de winter kan de huid best wat onrustiger zijn. Nu zijn er van die dagen - feestje, zakenlunch, (first) date - dat puistjes, rode vlekjes of donkere kringen erg ongelegen komen. Veel vrouwen grijpen dan naar dekkende foundation om de boel te camoufleren. Of om hun bleke wintersnoet gewoon effe wat meer kleur te geven.
Verstandig? Niet echt. Foundation dekt de huid volledig af en bevat meestal nul voedende of beschermende stoffen. Vavin zegt: dat kan anders en beter met een goeie BB-crème. BB-crème bevat zowel kleurpigmenten voor een tintje als verzorgende ingrediënten én een zonnefactor. Wat ook geen overbodige luxe is nu het zonnetje voorzichtig weer gaat schijnen.

Een winter lang binnen zitten, is nergens goed voor. En al helemaal niet voor je huid. Thuis en op kantoor staat de verwarming de hele dag te loeien. Het gevolg is een kurkdroge lucht die linea recta vocht onttrekt vanuit de huid. Niet zo best, want vocht is heel hard nodig om belangrijke vetten en eiwitten aan te maken, die een beschermende huidbarrière vormen.